Voordelen van het gebruik van een hydraulische handrem

Standaard wordt een reguliere personenauto van een traditionele handrem voorzien, welke omhooggetrokken kan worden. Voor een rallyauto is een hydraulische handrem echter veel fijner! Aan het gebruik van een hydraulische handrem zitten verschillende interessante voordelen voor autocoureurs. Zo is het bijvoorbeeld veel makkelijker om tijdens het remproces te doseren. De auto komt bijvoorbeeld niet in een keer stil te staan, maar kan gedurende een aantal seconden tot stilstand worden gebracht met dit type handrem. Zeker bij het driften is dit een groot voordeel!

Een ander voordeel van een hydraulische handrem, is dat een snelle slijtage aan de rem voorkomen wordt. Iets wat geregeld gebeurt bij een traditionele rem. Een traditionele rem werkt doorgaans met een kabel, die versleten en verzwakt zal worden bij een intensief gebruik van de handrem. In het ergste geval zal deze remkabel zelfs knappen. Geen prettige gedachte, wanneer u op een hoge snelheid rijdt.

Een hydraulische handrem laten plaatsen

Voor het plaatsen van een hydraulische handrem kunt u een autodealer inschakelen. Het is echter verstandig om de handrem zelf vooraf te bestellen. Het bestellen van een handrem levert u een flinke kostenbesparing op. Een autodealer zal namelijk altijd een flinke marge in rekening brengen over de losse hydraulische handrem. U kunt er ook voor kiezen om de handrem zelf te monteren. Op internet vindt u handige instructievideo’s, die u hierbij kunnen helpen. Enige kennis over de werking van het remsysteem in auto’s is hierbij in ieder geval een must.