Wat is PVC tafelzeil en waar wordt het voor gebruikt?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tafelzeil aan te schaffen. Het beschermt je tafel en zorgt er ook voor dat hij langer meegaat. Maar als jij een mooie nieuwe tafel hebt dan wil je natuurlijk dat die gezien wordt. Daarvoor kun je kiezen voor PVC tafelzeil. Maar wat is het dat precies, en waar heb je het voor nodig?

Makkelijk afneembaar

Wat is PVC?

Polyvinylchloride, systematische naam polychlooretheen, is een veelvuldig toegepaste thermoplast die ontstaat na polymerisatie van het monomeer vinylchloride. Omdat pvc goedkoop en eenvoudig te bewerken is, wordt het veel toegepast in allerlei takken van de industrie ter vervanging van onder andere hout en beton

Goede kwaliteit

Tafelzeil en PVC

In dit geval wordt PVC gebruikt om plastic of soortgelijke materialen te vervangen. Hout en beton lag natuurlijk vroeger ook al niet over een tafel heen maar stof en plastic wel. Stof wordt echter snel vies en plastic is minder duurzaam. PVC is populair omdat het lang meegaat. Je kunt het bovendien goed schoonmaken. Dat is heel prettig en zorgt ervoor dat jij tijd kunt besparen. Bovendien heeft PVC nog een groot voordeel als het om tafelzeil gaat.

Doorschijnend

Je tafel ziet er zo mooi uit, waarom zou je dat willen verbergen? Een tafelzeil bedekt je tafel, toch? Een PVC tafelzeil doet dat gelukkig niet. PVC is namelijk vaak doorschijnend. Het is dan net alsof er een glad laagje op je tafel ligt maar het bijzondere meubelstuk dat eronder ligt is nog steeds goed te zien door jou, je familie en je bezoek.